Byt bil!

Hur ser ditt bilanvändande ut? Åker du långa sträckor på vägar långt ifrån de mer trafikerade vägarna så är det kanske värt att köpa dyrt bränsle till förbränningsmotorn.
Efterhand kommer förbränningsmotorn vara mer och mer förknippad med framtidsfientlighet och de som använder den kommer att ses som människor som inte bryr sig om framtida generationer.

Det finns gott om ”petrolheads” som tycker att en V8 utan övertrycksladdning ger ifrån sig ett underbart och bevaransvärt ljud.
Tänk efter, det senaste biljudet du hörde var nog från en trecylindrig överladdad förbränningsmotor, det är ju ändå såna bilar med sån motor som är överlägset vanligast i trafiken.
Njutbart och bevaransvärt?
Elektrifieringen utgör inget hot mot ”de som älskar motorljud”, de är få och kommer att köpa dyrt bränsle iallafall. Eldrift är bra för vår framtid och de som kan räkna.

När jag börja köra bil, i slutet på 80:talet så pratade man om ett möjligt bensinpris på 50 kr litern. Då kändes det omöjligt men snart kommer det att anses som ett rimligt pris.
När den negativa synen på förbränningsmotorn sprider sig så blir det lättare att lägga ännu mer skatt på nedsmutsande bränsle. 50kr/l är nog närmare än vi tror.

Analysera ditt verkliga bilåkande, passa på att skaffa ny bil nu och dra nytta av de stimulanser som finns just nu. Stimulanserna kan vara borta imorgon.
Njut av ditt inköp.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Byt bil!

  1. Kärt ämne! El eller ”fossilt” beror såklart var bilen är producera med för type av el och vart eldrivmedlet kommer från. Många tror att en elbil är fri från växthusgaser men så är det inte. I ett europeiskt kontext så minskar vi CO2 utsläpp med ca 30% och i sverige som har mycket grön el ca 50%. Att produccera batterier drar enorma energimängder och det är bara northvolt som gjort tillgången till grön el till en affärside. Många andra länder kommer både producera och tanka sina bilar med kolbaserad energi. Ergo. För många som använder bil mycket lite eller har en sk fossibil som andrabil är alltså det mest miljövänliga att hålla fast vid sin gamla bil. De som kör lite mer. Byt! Speciellt om man har råd. ärldeen behöver föregångare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: