Första plats i periodiska systemet

I dagarna publicerade forskare på Cornell en rapport om att utsläpp från Blå vätgas faktiskt var större än att bränna naturgasen direkt.

I en värld där vi skyr alla aktiviteter som leder till mer växthusgas i atmosfären, försöker oljebolagen dribbla bort oss genom att kalla vätgasen för olika färger som Grå, Blå och Grön. Både Grå och Blå vätgas framställs genom ångreformering av fossil naturgas. Nu har man kommit på att det släpps ut mindre växthusgas genom att bränna naturgasen direkt, än om man krånglar till det med att göra Blå vätgas. Oljebolagen och Toyota vill använda blåfärgen för att finta bort oss. Att använda Blå vätgas är faktiskt smutsigare än att använda naturgas direkt för att frigöra energi. Blå vätgas görs av naturgas, vars energi är fossil.
Att bränna naturgas är visserligen ett bättre sätt att frigöra energi än med hjälp av Blå vätgas. Men likförbannat spär förbränning av naturgas på mängden växthusgas i atmosfären.

Den vätgas vi vill ha är Grön och skapas genom fossilfri elektrolys av vatten. Allt annat är oljeindustrins försök att förvirra oss.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

3 reaktioner till “Första plats i periodiska systemet

  1. Kan något annat än grön vätgas motiveras som en övergångsprodukt? För att skapa kritisk massa kunder eller möjliggöra de investeringar som är nödvändigt i infrastruktur…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: