Förbjud…

Politiker är så sugna på att förbjuda. Norge och UK ska förbjuda försäljning av bilar med förbränningsmotorer 2030. I EU hörs också rop på förbud mot förbränningsmotorer 2030.

Inte behövdes förbud när vi valde bort ångloken? Nedsmutsande, långsamma opålitliga och dyra alternativ väljs alltid bort av konsumenterna i en kommersiell värld.
Samma sak ser vi nu i elektrifieringen av transportmarknaden. Förändringen i nybilsmarknaden kommer att gå fortare än till 2030. inga konsumenter köper nedsmutsande, långsamma, opålitliga och dyra produkter.
Bolag som ligger efter sysslar med sådd av FUD (Fear Uncerainty Doubt) och GreenWashing (låtsas var miljövänliga) för att försvara sina dåliga investeringar. Så om man nu så gärna vill förbjuda, förbjud försäljning av produkter och tjänster utan livscykelanalys med avseende på växthusgasutsläpp.

Vi konsumenter kommer att välja klokt, bara vi vet vad vi har att välja på! Sätt stopp för all form av FUD och GreenWashing genom att göra sanningen tillgänglig även för oss konsumenter när vi gör våra inköp.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: