Sann miljövän

Det börjar bli rätt vanligt att vilja framstå som en sann miljövän. I sin iver att framstå som grön så glömmer man ofta att berätta om allt man gör och står för som inte är miljövänligt.
När man bara lyfter fram den del som är bra för miljön och förtränger det som förstör, så håller man på med greenwashing. Man vill framstå grönare än man är.

Det finns just nu många som vill framstå som miljövänligare än de egentligen är , tex oljebolag, elbolag, gruvbolag, drivmedelsdistributörer, bilbolag, samhällen, media eller politiska partier. Man vill gärna att vi ska förknippa just deras varumärke med miljövänlighet. Det är många som konverterar under galgen. Om man verkligen bryr sig så döljer man inte mindre smickrande delar, utan har en plan för dessa.
En del greenwashing är faktiskt skrattretande dålig, men det är ju inte så lätt att uttrycka att man är något som man inte är.

När vi ser någon framställa sig eller sin organisation som miljövänlig så måste vi fundera, är detta sant eller har man bara tagit fram grönpenseln?

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: