Vad vill elbolagen lura i oss?

Vad håller Vattenfall på med? Nyligen var Jonas Stenbeck, privatkundschef på Vattenfall Försäljning, ute och pratade om högre el-priser i höst. Grunden till höjningen är för mycket el från vind och att man behövt underhålla sina kärnkraftverk. Det hade dessutom regnat för lite i somras.

Normalt sett är det så att när det är god tillgång på en vara så ökar konkurrensen och priset sjunker.
Idag är produktionskostnaden för el lägre med vindkraft än med kärnkraft, så det borde göra att medelpriset på el borde sjunka. Att fyllnaden i vattenmagasinen varierar kan ju knappast vara något nytt senario för någon.
Det måste finnas någon annan förklaring till varför Vattenfall varnar för högre el-pris i höst. Behovet av att höja el-priset kommer någon annanstans ifrån än från de anledningar som Vattenfall anger.
Kan det vara så att man behöver mer intäkter för att stoppa in i dåliga investeringar, vanlig girighet eller ligger man bara efter och vill sprida FUD?
Vill man kanske få oss konsumenter att skriva längre avtal för att slippa konkurrens?

Vi konsumenter får välja förklaring efter eget tycke tills Vattenfall kommer med en mera trovärdig förklaring om varför elpriset måste gå upp till hösten.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Vad vill elbolagen lura i oss?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: