Vem släpper ut mest koldioxid?

Vi ser ju gärna på oss själva som bror duktig vad det gäller ren el och miljövänlighet. En del av oss kan t.om tycka att vi är så bra, att man tycker att det är viktigare att andra utomlands investerar för att sänka sina utsläpp. Våra utsläpp ju ändå så marginella.

Men man börjar ju alltid med att sopa framför sin egen dörr, och här finns det mycket att göra. Sveriges Top 5 på att släppa ut CO2 är:

1. SSAB
2. Cementa
3. Preem
4. LKAB
5. St1 Refinery


För att nå vårt mål, koldioxid neutralitet 2045, så måste alla, även dessa företag komma till netto nollutsläpp innan dess. Alla dessa företag har deklarerat att deras mål är netto noll utsläpp. Men mål utan planer signalerar ”Green Washing”. Att publicera sina planer kan inte vara så svårt, om man har dem. Det ger också möjligheten att undanröja en del tvivel om ens intention.

Vårt mål som individer är iallafall fall solklart, vi vill inte lämna en sämre värld till våra barn och barnbarn. Och som vanligt så vill vi inte göra affärer med de som inte delar våra mål.

Ju säkrare vi är på att de vi interagerar med inte håller på med Green Washing desto bättre tycker vi om dem!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: