Energi

Ibland måste man påminna sig om grunderna. Allt snack om el på sistone har fått mig att fundera.

Först och främst så är energi oförstörbar men den kan alltid omvandlas. Energi som kom till jorden för längesedan och har lagrats på jorden har så här långt varit ett enkelt och billigt sätt för människan att komma åt energi. Denna energi har vi använt för att göra våra liv bättre och enklare.

Nu har många av oss accepterat att förbränningen av kol, olja och gas minskar jordens förmåga att emittera energi vidare ut i världsrymden.
Innan industrialismen var människans påverkan försumbar, men i och med industrialismen så är våra aktiviteter inte längre försumbara. Vi hade troligen inte kunnat förstå att det var så problematisk att bränna fossila bränslen om vi inte hade bränt fossila bränslen.

Numera vet många av oss att vi måste sluta bränna innehållet i fossila lager av olja, gas och kol. Att bränna innehållet i de fossila lagren är som anden i flaskan, väldigt lätt att släppa ut, väldigt svårt att stoppa tillbaka.

Tack och lov kan vi människor faktiskt genom våra val påverka hur mycket olja, gas och kol vi vill gräva upp och bränna.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Energi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: