Varför nu?

Det finns inga enkla svar och ej heller något försvar för att ge sig på en granne för att denne vill själv bestämma sin framtid! Rysslands påhopp på Ukraina är bara vidrigt och äckligt, oavsett anledningen.

Framtiden står i en pågående förändring där människor, företag och länder vill göra sig oberoende av energi som inte är grön och förnybar. Detta leder i sin tur till en förändring av maktstrukturerna. De grupper och områden som byggt upp sin makt på att gräva upp materia som förstör vår framtid. tappar mer och mer av sin makt.
De som får en minskande makt gör allt i sin makt för att bromsa denna process, man tar på sig skyddslapparna och offrar till och med mänskligheten för sin egen vinning.

Såvitt jag vet är Rysslands ekonomi väldigt beroende av gas- och oljeexport. Ju mer köparna tar avstånd från energi baserad på olja och naturgas, desto mer försvagas Rysslands maktposition. Helt plötslig insåg Putin att han hade bråttom. Hans läge att lägga till lydriken som buffertzon blev sämre för varje dag som gick. Ukraina var uppstudsiga och gjorde inte som Putin sa. Han bestämde sig då för att kväsa dem en gång för alla och anföll dem.
Det skulle bli en snabb affär med all den makt Putin kunde utöva. Men Putin hade missat en fundamental sak, ukrainarna ville vara ukrainare, inte ryssar. Hela västvälden höll med ukrainarna om att det var deras val, inte Putins.

Tekniken går vidare och elen kan produceras på nya sätt och på nya platser, så maktkartan förändras igen. Makthavare tvingas anpassa sig. Men vi ska inte tro att de ändrar sig frivilligt, de kommer att göra allt för att bromsa, eller helst stoppa, utvecklingen.

Att vi människor kan samarbeta även om det är under galgen, ger oss hopp inför den stökiga väg som leder till framtiden.
Vårt samarbete och vår vilja kan försätta berg, despoter fattar inte alltid det .

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: