Tvingad till sin egen lycka!

Om det vore så att Putins alternativa synsätt på världen, att alla är taskiga mot Ryssland, skulle vara rätt så vore vi lurade.
Nu tror ju vi att det inte är så.
Varför är det då så viktigt för Putin att stoppa alla andra synvinklar än Putins egen? Jo, för när vi inte vet så tenderar vi att fylla tomrummen själva. Och om information bara kommer från Putin så…

En diktator som lyckas monopolisera omvärldsbilen kan berättiga varför en handling som gör livet sämre för den stora massan ändå är logisk.
Ett av de senare försöken stod IS för. Genom att hänvisa till 1400 år gamla texter som relevanta så kunde IS berättiga sina vidriga påhopp på alla som inte trodde som IS. Människorna skulle skrämmas till sin egen lycka.
Ungefär samtidigt försökte Trump att monopolisera sanningen genom att kalla för honom misshaglig information för ”fake news”. När han tyckte sig ha tillräckligt starkt grepp om sanningen så började han att hävda att även valresultatet var stulet. När denna världsbild inte anammades, så fick han ta till våld och invaderade Capitolium för att rädda allmänheten.
En annan känd diktator som försökte sig på att monopolisera informationsflödet dog till slut i sin bunker. Tyvärr försent för många miljoner judar. En del informationsresistenta individer kan än idag förneka att det som hände verkligen hände.
Man brukar säga att det första som offras i ett krig är sanningen, så sant, så sant.

När någon tror att invånarna i ett samhälle mår bäst av att ledaren bestämmer vad för information som skall nå invånaren så utgör det ett tydligt tecken på att det ledaren ljuger. Diktaturen synliggörs! Alla vi som förstår, bojkotta Ryssland,

Slava Ukraini

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Tvingad till sin egen lycka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: