Ett svårt beslut

Under det pågående kriget då Ryssland gav sig på Ukraina, har många av oss blivit varse att energimarknaderna hänger ihop. Vårt elpris beror på tex. vad Tyskland betalar för sin gas.

Energipriset är beroende av var energin finns och i vilken form. Vi människor har löst detta detta genom att bygga upp en infrastruktur för att hantera just detta.
I och med att Putin har valt att Ryssland mår bäst av att vara en pariastat som få vill göra affärer med, så måste vi bygga om denna infrastruktur. Samtidigt vet vi att vi måste förändra energi-infrastrukturen på grund av de klimatförändringar vi ser omkring oss. Tyvärr är förändringarna till stor del inte de samma.

Vid det här laget har vi nog alla förstått att det är Tysklands köp av gas som finansierar Putins krig. Ville Putin så splittring så har han nog lyckats genom att alla vet att Tyskland är beroende av Rysk gas.
De förändringar som måste genomföras kommer att leda till en intressant avvägning mellan bekvämlighet, världssyn och kostnad. Eftersom EU är en Union ligger det slutliga beslutet just i Berlin och inte i Bryssel.

Vi vill inte bjuda Putin på någon som helst framgång , vi måste hålla ihop och stå enade bakom Tyskland oavsett hur beslutet ser ut!

Slava Ukraini!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Ett svårt beslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: