Inflation

I min värld finns det tre tydliga stora hot som talar mot att framtiden ska kunna fortsätta att bli bättre för människan; krig, klimat och inflation.

Krig, startas alltid för att en egoistisk grupp anser sig berättigade att bestämma över andra grupper.
Klimat, vi vet hur illa vi ligger till men vi ägnar oss fortfarande åt att egoistiskt fördela skuld till andra och hoppas på att någon annan ska göra något åt det.
Inflation, vi vet att den inte är bra, men ändå triggas den att starta både nu och då.

Om vi har hög inflation så värderar vi framtiden lågt och tvärt om.
Inflation uppstår när kostnaderna för att kunna leva stiger så mycket att vi anser att vi behöver högre ersättning för att kunna behålla den livsstil vi vant oss vid. När ersättningen ökar produktionskostnaden mer än ökningen av produktiviteten så kompenserar sig producenten genom att höja sitt pris. Våra livskostnader stiger utan att vi kan konsumera mer… och på så sätt går spiralen uppåt… Till slut blir produkten så dyr att ingen vill ha den. När man måste sluta tillverka en produkt som inte ersätts av annan produkt så krymper kakan som vi försöker dela på. Att kräva höjd ersättning om inte produktiviteten stiger är lite som att kissa i byxorna för att hålla sig varm när man fryser, först känner man sig varm men snart inser man att det inte är någon långsiktig lösning. Likt förbaskat verkar vi drabbas av inflation nu!

Om vi anser oss berättigade till mer av kakan utan att den blivit större så är det av egoistiska skäl. Berättigat eller inte, det bryr sig inte inflationen om.

De största hotet mot vår framtid är vi själva och det är bra, för oss själva kan vi påverka.
Så kämpa mot all egoism, du behöver inte vara rädd för att göra för mycket!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: