Övergång

Det kommer att gå mycket fortare tills alla nyproducerade bilar drivs av el än vi tror. De som sprider FUD (Fear, Uncertainty och är Doubt) är de som har investeringar i nedsmutsande verksamhet som inte ännu skrivit av.

Om man just har köpt en ny bil med förbränningsmotor så vill man inte höra att man förstör den luft vi andas med förgiftande utsläpp, trots att det är en direkt konsekvens av att vi åker bilar med förbränningsmotorer.
Dessutom säger miljövännerna att du släpper ut avgaser som höjer temperaturen i atmosfären så fort att vi kan själva se de initiala konsekvenserna.
Då tycker vi att det är bättre att stoppa huvudet i sanden och låtsas som ingenting.
Allt detta är vi beredda att göra för att de som hade den ekonomiska makten baserat på historien ska kunna fortsätta att ha makten. Är vi inte alla stabilitets och trygghets junkies som helst vill fortsätta att tro att vi lever i den bästa av världar? Jag är på intet sett revolutionär men många av oss vill inte acceptera att världen faktiskt har förändrats.
Om man tar ett steg tillbaka och tittar på oss så är det faktiskt så det ser ut.

När det gäller bilar så är övergången inte så dramatisk som FUDdarna vill få oss att tro. Det dramatiska ligger nog hos de biltillverkare som inte kan leverera elbilar i den takt vi vill köpa dem, vi är på väg in i det som Geoffery Moore kallar ”the bowling alley”. Det är här agnarna sållas från vetet, antingen kan man leverera eller inte. För den som inte kan leverera så är det svårt, för att inte säga omöjligt, att komma i kapp senare.
Tillräckligt många biltillverkare har hoppat över klyftan, nu handlar det mest om leveransförmåga för att kunna överleva.

Tveka inte, kom över du med, för inte vill du väl vara en eftersläntrare som lever kvar i det förgångna för länge!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Övergång

  1. 😀👍Jag ansluter till el-bilparken så snart jag flyttat. Eller kanske, 🥴, helt slutar att köra bil.
    Mitt agerande är väl, pga ålder, försumbart.
    Fast det är väl egentligen så man inte får resonera.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: