Äntligen..

…börjar en del biltillverkare släppa loss sin kretivitet. Det har varit en lång period där det var nödvändig att tvätta bort tråkstämpeln på el-bilar. Det effektivaste sättet för detta var tydligen att visa på den otroliga acceleration som en modern elbil kan åstadkomma. Tyvärr har det tagit ända tills nu att förändra spelplanen. Man har under en längre tid låtit förbränningsmotorbiltillverkarna sätta reglerna om vad som är bra och vad som är dåligt. Jag vet inte vad som har fått människor med som jag tycker har god tankeförmåga att tro att vi kan fortsätta att smutsa ner vårt klot med avgaser från förbränningsmotorer.

Som väl är börjar alltfler acceptera att vårt bilåkande kommer att bli mycket mer elektriskt, ju mindre vi påverkar miljön desto bättre är det.

Nu när måttstocken för vad som är en bra bil äntligen har förändras, så har en del biltillverkare börjat inse att man måste dra nytta av de möjligheter som uppstår. Se på Mercedes EQXX mer än 100 mil på en laddning, inte pga ett stort batteri utan pga dess effektivitet. Titta på hur nya Hyundai ICONC 6 siktar på toppen av räckvidds listan. Men kanske framför allt på Lightyear 0 där kombinationen av batterier och solceller ger helt otrolig räckvidd i soliga länder. När man väl släpper sig loss från alla de begränsningar som förbränningsmotor tekniken lagt på bildesign så kan man verkligen understryka de varumärkesegenskaper man vill associera sig med. Tyvärr är många tillverkare fortfarande kvar på den gamla förbränningsmotor planen hela koncerner kommer dö ut.

Elektrifieringen av bilar leder till oändliga nya möjligheter för design av bilar.
De som utnyttja dessa bäst är framtidens vinnare i bilracet.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: