Ett sätt att tänka

Valet kommer närmare, det är bara dagar kvar. Rösta! Det är vår framtid det handlar om. Det kan kännas som att din åsikt inte spelar någon roll, men den gör det. Demokrati är inte perfekt, men oändligt mycket bättre än diktatur.

Människan styr jorden för att vi står ut som det enda djuret som kan samarbeta flexibelt i stora grupper. Det finns naturligtvis de som kommer att hänvisa till bin, men vem är det som borde rädda vem just nu? Ja, vem räddar vem? Att vi inser att vi är beroende av bina understryker bara behovet att samarbeta flexibelt. Det finns tyvärr gott om exempel på individer som inte förstår varför samarbete är nödvändigt för att gå en bättre framtid till mötes. Det är faktiskt svårt att förstå hur egoism kan föra med sig något gott. Tyvärr är egoismen alltför vanlig just nu. Egoism är bygger oftast på ett nollsummespel spel där fokus ligger på hur man ska dela på kakan, inte på hur man ska göra den större.

Funderar du på hur du ska rösta, se till att ge ditt förtroende till någon som verkar vilja samarbeta och som skyr egoism!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Ett sätt att tänka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: