Har vi inte lärt oss någonting!

Krig startas nästan alltid för att tvinga någon annan till sin egen lycka, samtidigt som krigsivraren berikar sig själv.

Det senaste kriget i Europa handlar mångt och mycket om vem som har rätt till den olja och gas som hittats innanför Ukrainas östra gränser. Ryssland som är en kleptokrati (ett land där det ok att stjäla om man känner rätt individer) trodde sig kunna ta Ukrainas olja och gas, men det verkar gå trögt.

Enligt ryssarna förstod inte ukrainarna hur bra det skulle bli om de bara gjorde som ryssarna sa. Dessutom var det lite bråttom, snart skulle ingen vilja köpa de förorenade produkterna olja och gas längre. Det är ju faktiskt lite tid kvar tills olja och gas blir non grata överallt där man har stor konsumtion.


Varje gång vi gräver upp och bränner något så lånar vi från historien. Lån måste man förr eller senare betala för, något vi alla har blivit varse.

Att försöka att tvinga någon till sin egen lycka är aldrig någon bra idé, ryssarna har hjälpt hela världen att förstå detta!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: