Tvätta rent

De flesta vill framstå som bättre än man är i verkligheten. Genom att göra det enkelt, behagligt och lönsamt kan man uppenbarligen få många att pruta bort sina värderingar för att sprida sin stjärnglans till en arrangör eller ett varumärke. I sportvärlden kallar man utövaren för ”sell out” och aktiviteten för “sportswashing”.

Genom historien finns det många exempel på detta. De stora evenemangen och stjärnorna involverade i dessa är såklart de mest utsatta, för den som håller på med sportswashing vill ju ha valuta för pengarna.

Det är ju naivt att tro att Qatar, MBS, Putin, Kina och Big Oil inte gör allt för att framstå som någon annan än den man egentligen är. Och de organisationer och individer som inte tydligt tar avstånd från detta beteende är inget annat än sell outs som inte förstår sitt eget bästa.

När vi känner att det luktar illa är vi skyldiga att söka sanningen om dem som försöker att tvätta sin smutsiga byk med hjälp av sport. Vi måste ta ställning om detta är i linje med våra värderingar eller ej.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: