Är du rädd?

Vem du är definieras inte av dig själv, även om vi gärna vill tro det. Alla som ser dig har sin egen bild av vem du är och vad just du står för. Det betyder att det är hens värderingar som ligger till grund för hur du uppfattas, inte din önskan.

Huruvida du är en hjälte eller skurk avgörs alltså av vad andra tycker om dig, inte vad du tycker om dig.
Att förändra värderingar tar mycket tid, men eftersom alla människor tvivlar ibland är det möjligt, men som sagt det tar mycket tid. I samband med krig och kris har man lite tid så hen försöker snabba på processen att förändra dina värderingar genom att introducera rädsla och osäkerhet. Just nu ser vi massor av FUD (fear, uncertainty and doubt).
De som sprider mest FUD just nu, är Kreml och Big Oil. Kreml har en Machiavellisk touch medan Big Oils har hämtat sin inspiration från Big Tobacco (tobak är ofarligt!), man förnekar att det som har hänt har hänt.

De som sprider FUD är alla egoister och bryr sig inte om dig, de vill bara sakta men säkert förändra dina värderingar, så att de passar deras egna ändamål bättre.

FUD är nästan alltid inblandat när något passar för bra med någon annans värdering, så låt inte dina rädslor styra dina värderingar.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Är du rädd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: