AI:t i flaskan!

Det är lika bra att vi vänjer oss, någon har sedan länge släppt ut AI:t ur flaskan. När det väl är ute finns det inget sätt att stoppa tillbaka det in igen.
Det kommer alltid att finnas någon som ser fördelar med att använda AI för personlig vinning så vi måste vänja oss.

Jag tycker om AI, men det är en bit kvar tills det finns en maskin som är bättre än människan på tillräckligt många områden samtidigt. Vi människor behöver inte känna oss underlägsna maskiner som är uppiffad med AI, men det är ju klart att vi är underlägsna på vissa områden.
Det finns ju varelser som springer snabbare, hoppar högre, ser bättre och reagerar fortare än vi gör. Ändå känner vi oss inte underlägsna dem, mer än inom vissa specialområden. Det kommer alltid finnas områden då vi inte är bäst, men livet går vidare ändå.

Något som definitivt kommer att behövas i framtiden är att vi kan använda och samarbeta med de här maskinerna som är AI:n. Ju bättre ditt lag är på det, desto mer kan laget kan åstadkomma. Det är ju inte så att det finns ett fixt antal uppgifter som ska lösas, nya problem uppstår varje dag och du vill att det bästa AI:t ska stödja just ditt lag.
Konkurrensen skiljer sig inte nämnvärt från idag, det är bara det att vi kan åstadkomma så mycket mer än tidigare om vi anammar AI.

Framtiden innehåller en massa AI, det är bra för då kan vi låta maskinerna göra det farliga, tråkiga och tunga jobbet.
Eller som Kjell Höglund sjunger ”maskinerna är våra vänner//inga maskiner inget paradis”.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: