AI/ML är så mycket mer än en miniräknare på steroider

Chat GP3 är bara ett steg på vägen för vad AI/ML kan göra för vårt välmående, det är många releaser är kvar att göra. Det är ju lite märkligt att var rädd för AI, att tro att de människor som lever just nu vet bäst hur denna teknologi ska användas. De flesta av oss fattar ju inte ens att detta är möjligt.

Ändå så skrivs det spaltmeter av experter om att vi måste reglera denna best nu, sedan kan vara försent. De flesta som skriver om detta är rädda för sin egen skull, ”vad ska det bli av världen om den förändras”. Om användandet av MI/AI blir allmängods. Det vi föreställer oss är att nån annan kommer missbruka teknologin. Att begränsa användningen av teknolog är inte möjligt. Det är lite som Jeff Goldblum uttryckte det i Jurasic Park “life will find a way”. Det går inte att reglera och kontrollera något så mångfacetterat. Det enda sättet att hantera missbruket av ny teknologi är att ligga före, så att den release du använder är så mycket bättre än den release som de som inte vill göra världen bättre använder.

Vad mycket bättre framtiden blir när vi fokuserar på att göra den bättre, än när vi fokuserar på att bromsa den.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “AI/ML är så mycket mer än en miniräknare på steroider

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: