Människan är ett ekonomiskt djur!

Med ”ekonomiskt djur” menar man att individen alltid väljer det alternativ som ger den bästa möjliga utgången för sig själv.
Det verkar logiskt men nu är det ju så att alla individer är olika, så de tänkta alternativen ser nog väldigt olika ut. Så ibland kanske vi inte alls förstår vad någon annan vill åstadkomma.

AI är ett verktyg, ett otroligt kraftfullt sådant. Man kan göra saker som man inte kunde göra förut. Framför allt kan man använda stora mängder data för att kunna förbättra och snabba på beslutsfattande.
Vetenskapen har alltid sneglat avundsjukt på hjärnan. Hjärnan har tills nyligen varit mer effektiv på allt än vad vi individer har kunnat bygga. Nu är AI stundtals bättre än vi människor på vissa områden och eftersom vi inte förstår hur den fungerar demoniserar vi den.

AI teknologin har sitt ursprung på 50-talet, men den dramatiska skillnaden är att nu är att förståelsen och hårdvara överkomliga prismässigt. Det finns många som vill bromsa eller till och med stoppa utveckligen.

De som ligger efter sår FUD(Fear Uncertainty & Doubt), var uppmärksam när du läser, lyssnar eller ser prognoser av vad AI kan göra.
Vem kan vinna vad på att sprida den här informationen?Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: