Allt är förhandlingsbart, eller…

Det är populärt att påstå att allt är förhandlingsbart, men det är inte riktigt så. En hel del aktiviteter har konsekvenser som inte är styrbara, de bara händer. De flesta naturlagar är av den typen. Vi kan inte påverka dem , vi måste acceptera dem.

Vetenskapen har kommit fram till att vi människor ligger bakom en massa utsläpp som gör att vår planet värms upp. Så att, om vi inte förändrar vårt sätt att förbruka vår planet, vi snart inte kunna bo kvar här. Det luriga är att detta händer inkrementellt, i små steg i taget. Om man utsätts för en förändring i små steg så upptäcker vi inte förändringen förrän tillräckligt många små steg ses samtidigt. Och då upptäcker vi att något har hänt! En förändring, när det egentligen är en massa små förändringar som samverkar.

När förändringen väl har upptäcks så blir det jobbigt att backa, ibland blir det kanske t.om omöjligt. Så ju tidigare vi accepterar fakta och agerar på den desto sannolikare är det att vår planet kan fortsätta att vara beboelig.

Vi måste acceptera att vi är där vi är och vi bör inte skjuta upp till morgondagen det du kan göra idag.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: