Vi kan mer än vi tror!

Nu skönjer vi ljuset i tunneln, vi vill våra barn och barnbarn väl. Just nu växer produktionen av el skapad av solceller och vind som aldrig förr. De som har förutsättningar för att producera el med solceller och vind gör det, eller kommer att göra det inom kort. Det är en fråga om fortlevnad.
När jag gick på högstadiet fick vi lära oss att ett land skulle använda sina råvaror och sälja dessa. Det är så många olje-länder har byggt upp sina ofantliga rikedomar. I dag hyllar vi faktiskt det skapade mervärdet, man bör förädla sina råvaror. Genom att tillföra arbete och tankar till råvaror blir de mer värda och svårare att kopiera. Sen finns det en evig strid om hur man ska fördela mervärdet som uppstår.

I Australien har man länge sett solsken och vind som mest besvärande. Nu ser man vilka tillgångar man sitter på om man omvandlar dessa råvaror till el. El kan man både konsumera och exportera.

Marocko, som har flest soltimmar per år i Afrika, kommer att exportera sitt solsken i form av el till UK.

Texas, själva sinnebilden för olja och oljeindustrin, är på väg att ta ledningen i omställningen till fossilfritt.

Ryssland, med Sibirien och tundran, hade kunnat vara storproducenter av el men valde att satsa på olja, gas och krig. Det känns på många sätt som ett knasigt val. Är man korrumperad så är man tydligen beredd att slåss för att få förgifta sig själv och andra.

EU vill att mänskligheten ska ha en framtid, låt inte nationerna förstöra detta på grund av sina egenintressen.
Tro inte på politiker som inte öppet kan kommunicera sin plan utan vill få oss att tro att någon annan kommer göra det jobbiga och svåra.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Vi kan mer än vi tror!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: