Rädd – varför

Idag är många rädda för framtiden, dags att sluta med det. Vi människor är den finurligaste och mest anpassningsbara rasen på vår jord. Vi är trots allt skapelsens krona och därmed ansvariga för vår jord. Vi måste vara rädda om vår kula. För den här kulan delar vi med så många andra. Vi får inte lura oss själva att tro att världen har gjort paus under tiden vi fightas med coronaviruset. När vi äntligen ser ljuset i slutet av tunneln är det lätt att tro att därute på andra sidan står världen likadan som förut och väntar på en nystart. De som påstår att världen väntar försöker lura oss i egen vinning, för att bevara något som gynnar dem.
Under Pandemin har regeringar gödslat med pengar för att ekonomin inte ska stanna. Det vore förödande om massor av människor tappade tron på framtiden för att ingen vill köpa det de producerar. Om det som produceras förstör framtiden så är det dock svårt att se hur pengarna ska kunna ge oss framtidstro.

Jag tror att de som skriker högst för att få bidrag för att bevara viss typ av affär gör det för att man inte vet vart man ska ta vägen i den framtid som osvikligt kommer att förändras under tiden vi lär oss hantera viruset.
Vi måste alla verka för att en större del av de pengar som våra regeringar investerar för att hålla igång våra ekonomier verkligen gör att de som jobbar för att passa in i en framtid efter Pandemin kan ta del av dessa. Det får inte bara blir ett medel för att hålla ingång en konsumtion som inte leder oss in i framtiden.

Genom att konsumera sånt som inte förstör framtiden, så hjälps vi åt att skapa en framtid som vi vill ha.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Rädd – varför

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: