Samarbete!

Corona viruset är verkligen en gamechanger, inget är sig likt. Alla påverkas, hela tiden. Lagom när man tagit till sig att viruset finns kvar när man vaknar på morgonen så fylls man av nyheter om hur dålig denna pandemi är för ekonomin, det är klart den är. Rädda människor handlar inte, rädda människor har en dystrare framtidssyn. Så om vi kan minska smittorisken genom att handla online så måste den viktigaste uppgiften våra myndigheter har vara att ingjuta framtidstro i befolkningen.

Varje berättelse om hur man anpassar sitt bidrag till samhället ökar framtidstron hos oss medborgare. Människans förmåga att anpassa sig och att samarbeta är troligen två huvudanledningar till att vi är jordens mest framgångsrika art. Så en slutsats jag drar av den synen är att vi behöver mer anpassning och samarbete, inte mindre.

Nu visar även fransmännen samarbetsvilja och låter beställd skyddsutrustning från ett svenskt bolag, producerad i Kina, transporteras över sina gränser till sina rättmätiga beställare. Detta ökar i alla fall min framtidstro!

Jag har fått det återberättat för mig hur ett lokalt företag har ställt om sin produktion till efterfrågade skyddsvisir, en för dem icke normal produkt. Det lokala företaget hade dock inte resurser för slutmontering för att kunna leverera inom önskad tidsram. Men som väl var kände ägaren en annan företagare som fått en kraftig nedgång pga coronabaserade händelser i andra EU länder. På det företaget fanns resurser tillgängliga och tack vare samarbete kan man nu erbjuda de efterfrågade visiren.

Jag hoppas och tror att den nya värld vi är på väg in i kommer att innehålla mer av anpassningar och samarbete, och människan kommer att kunna fortsätta vara framgångsrik.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Samarbete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: