Få hjulen att snurra

Efter att befunnit oss i en ekonomisk ”nästankoma” de senaste månaderna så ska våra ekonomier sakta snurra igång igen, bara för vi ska göra oss redo för nästa kris.
Man kan läsa om hur våra politiker lovar att större paket ska skapas och delas ut, allt för att få igång hjulen igen. De som inte har makten klagar högljutt på att det är för lite men allt vi ser verkar vara fokuserat på produktion av mer likadana prylar. Det verkar lite som man har helt missat att ekonomi består av både produktion och att efterfrågan. Efterfrågan bara uppstår helt magiskt om man producerar. Man vill sprida pengar runt sig för att vinna politiska poäng. Tyvärr är denna syn likadan vare sig man är vid makten eller i opposition.

Det som gör att vi konsumerar är att vi tror på framtiden. Vi vet att framtiden inte är likadan som idag. Så varför inte rikta, åtminstone en del stöd och bidrag mot de som vill skapa produkter som har framtiden för sig, inte bara mot dem som det gör det lättast att vinna politiska poäng på.
Att dela ut pengar till dem som har som sitt mål att det ska bli som det var innan krisen är som att köpa konserver, även om man köper många konserver så kommer de att ta slut.
Ett av mysterierna med framtiden är att ingen vet hur den ser ut, men pandemin har och kommer tydligt att visa att ”såhärharvialdriggjortdetförr-tanken” inte är någon vinnare.

Så låt oss hjälpas åt att fokusera på att stöd och bidrag hamnar hos dem som vill skapa en framtid som vi kan tro på. Då kommer vi börja konsumera så att det finns anledning att producera.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Få hjulen att snurra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: