Att tänka om

Eftersom värden förändras hela tiden så betyder det att en hel del av det vi lärt oss som sanningar faktiskt inte är sanning längre. Det är svårt att veta vilka sanningar som fortfarande är sanna och vilka som faktiskt inte längre är sanna. Det är inte konstigt att vi blir förvirrade, och går på helt påhittade fakta.

Vi måste acceptera att hela livet lära oss nya sanningar och skrota de som inte längre stämmer. Vi måste lära oss nytt hela tiden. Man kan inte hävda att det man lärde sig i småskolan är för evigt sant. Vi pratar om att vi har en kunskapsskola, där utantillkunskap ska premieras. Vi borde kanske premiera förmågan att tillgodogöra sig kunskap. En del ny, en del gammal.
För väl ute i det verkliga livet så kommer det att krävas att individerna hänger med i svängarna och tar in ny kunskap hela tiden, för många gamla sanningar gäller inte längre.

Var modig, våga ifrågasätta dina egena sanningar. Värdera dessas relevans och forma din sanning om och om igen.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: