Ett litet AI

GPT-3(Generative Pre-trained Transformer 3) är en algoritm som har tränats på en massa data (175 tusen miljarder ord) med hjälp av machine learning. Bara med ganska enkla input så kan den skriva ny text. Det är lite som funktionen i en ordbehandlare som föreslår hur ordet ska sluta. I GPT-3 föreslår den inte bara möjliga avslut på ordet utan en hel text. Bakom algoritmen ligger Open AI En organisation som vill att AI inte bara ska vara tillgängligt för stora rika företag, utan tycker att AI ska tillhöra oss alla.

GPT-3 har under sommaren varit och förblir troligen en stor snackis. Den behöver såpass lite input för att generera förbluffande bra output. Många som ser demos av den på nätet blir förbluffade och kan enkelt se hur algoritmen kan ta över det egna jobbet. Utkonkurrerade av en dator vill ju ingen bli även om man tycker att det är jobbigt att jobba. Oavsett om vi vill det eller inte så kommer algoritmer att påverka alla jobb inom en snar framtid, både inom produktionssektorn och tjänstesektorn.

Det vi alla gör bäst i, är att omfamna AI. Försöka se vad som i mitt arbete kan överlämnas till ett AI och hur detta ska kombineras med min unika kompetens. Oxford University researchers förutspår att 47% av alla jobb kommer att bli automatiserad de kommande 25 åren, det vore inte så dumt att kunna producera lika mycket på halva tiden…

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Ett litet AI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: