Allt hänger ihop

Klimatförändringar gör delar av vår jord svårbebodda. Då flyttar människor till mer beboliga miljöer, alla vill ju få det bättre. De som flyttar kanske har erfarenheter som är relevanta i den miljö de lämnar, men kanske inte i de miljöer där de kommer verka. När man tvekar om sin relevans är det rätt naturligt att imitera de som upplevs som framgångsrika. Om man förknippar framgång med mycket prylar och lite jobb så kan brottslighet framstå som ett bra alternativ.
Det behövs mycket jobb på många fronter samtidigt för att nå förändring. Det passar ju inget vidare för dem som vill korta ner och förenkla problem. Så hur kan vi ens överväga att ge vårt förtroende till någon som tror att det bästa de kan bidra med är snabba lösningar på enkla problem?

I dessa valtider försöker våra politiker få oss att ge dem vårt förtroende. Man försöker att vinna förtroendet genom att korta ner och förenkla sådant som är mycket mer komplext än vi väljare vill. T.ex. bortser man från att brottslighet, klimat och arbetslöshet hänger ihop.

Vi kanske borde vara skeptiska när någon hävdar att de har en enkel lösning på ett problem som vi tror är komplext. Tänk efter noga innan du delar ut ditt förtroende.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Allt hänger ihop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: