Nu börjar vi förstå

Det är egentligen ingen uppoffring att göra våra samhällen klimatsmarta, det är bara en omfördelning av resurser. Antingen är vi livrädda för förändring eller så är vi övertygade om att de som har makten just nu är de bäst lämpade att styra oss in i framtiden.

Eftersom få ledare är villiga att nedprioritera en modell som tjänat dem personligt väl, så står vi still och kommer inte närmare de vackra orden från dagens ledare. Vi kan inte lita på att någon annan ska fixa det här åt oss, vi måste anstränga oss.

Allt vi producerar, gör vi för att kunna konsumera nu eller i framtiden.
En sak som bromsar den omställning vi måste genomgå, oavsett klimatkrisen, är nuvarande makthavares rädsla för att förlora makt.
Att bli tvungna att erkänna att de beslut man tar eller har tagit inte är för mänsklighetens bästa framtid utan för makthavarens egen vinning . Den existerande makthavaren talar gärna med vackra ord, men när det kommer till de förändringar som behövs för att uppfylla de vackra orden så måste man prioritera mellan olika detaljer. Det finns ett gammalt utryck som påstår att djävulen bor i detaljerna, det stämmer nog inte. Det är nog snarare så att detaljer leder till prioriteringar och få ledare är villiga att göra något som försvagar deras nuvarande position. Så vi kan alltså inte lita på våra nuvarande ledares prioriteringar.

Vi männinskor kan och vi vill möta en bättre framtid så:

Kom igen nu, berätta för världen vad du gjort för att komma närmare den vackra framtiden!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: